0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Türkmenistan - İstanbul Uçak Bileti

Türkmenistan - İstanbul uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Türkmenistan Şehir Rehberi

Türkmenistan, İran, Afganistan, Özbekistan, Kazakistan ve Hazar Denizi ile sınır komşusu olan Orta Asya ülkesidir. Yazları uzun, sıcak, kışları soğuk ve kurak geçen subtropikal çöl iklimine sahiptir.Ülkenin çoğu çöl olmasına ve başkent Aşkabat'ın 1948 depreminde neredeyse tamamen yok olmasına rağmen, Türkmenistan birkaç büyüleyici şehir merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan’a Nasıl Gidilir?

Türkmenistan’a Avrupra veya ABD’den gitmek istiyorsanız İstanbul veya Moskova havalimanları kalkışlı uçak bileti seferleri tercih ederek gidebilirsiniz. Bununla birlikte Orta Doğu veya Asya ülkelerinden Türkmenistan Havayolları’nın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden direkt uçuşlarla Türkmenistan’a gidebilirsiniz. Aşkabat Uluslararası Havaalanı, Türkmenistan’ın ana havacılık merkezidir. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan nasıl bir yer?

Türkçe, Türkmenistan'ın resmi dilidir. Rusça, şehirlerde "etnik gruplar arası iletişim dili" olarak geniş çapta konuşulmaktadır. Nüfusun yüzde 72'si Türkçe, Rusça, Özbekçe ve diğer dilleri konuşur

Türkmenistan için vize gerekli mi?

Umuma Mahsus (bordo), hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişiler Türkmenistan’a 30 günü aşmamak suretiyle vizesiz seyahat edebilirler. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 günün geçmemek şartıyla Türkmenistan uçak bileti alarak Türkmenistan’a gidebilirler.

Türkmenistan'a gitmek için ne gerekiyor?

1. Pasaport: Türkmenistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport olmalıdır. 

2. Vize başvuru formu. Türkmenistan Turistik Vize müracaatı için Türkmenistan Vize Başvuru Formu doldurmanız gerekmektedir. Formu doldururken bilgileri eksiksiz ve doğru girmeniz çok önemlidir.

3. Biyometrik fotoğraf. Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için istenilen Biyometrik Fotoğrafın standartları; Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 35mm x 45mm ölçülerine sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 2 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

Türkmenistan Türkiye kaç saat uçakla?

İstanbul - Türkmenistan arasındaki uçuş mesafesi 2551 km’dir. İstanbul ile Türkmenistan Arası Uçakla 3 saat 38 dakika sürmektedir

 

Türkmenistan Gezilecek Yerler?

Sultan Sencer Türbesi:  Sultan Sencer türbesi, Büyük Selçuklu Sultanı Sencer'in Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan türbesi. Büyük Selçuklular´da iki katlı olan kümbet adı verilen yapılardan farklı olarak tek katlı inşa edilmiştir. Tuğlaların değişik şekillerde dizilmesiyle oluşturulan süslemeler ilgi çekicidir.

Türkmenistan Bağımsızlık Anıtı: Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıttır. Anıt, 2001 yılında Türkmenistan'ın bağımsızlığının 10. yıldönümü anısına inşa edilmiş olup tasarımı, geleneksel Türkmen çadırlarından ve Türkmen kızlarının giydiği geleneksel başlıklardan ilham almaktadır.

Merv: Orta Asya'nın İpek Yolu üzerindeki ünlü Oasis şehirlerinden biriydi. İddialara göre Merv, 12. yüzyılda dünyanın en büyük şehriydi. Hindu dininin burada Hinduizmin dünyanın merkezi ilan ettiği Meru Dağı'nda başladığına inanılıyor.

 

Türkmenistan Şehirleri

Aşkabat:  Aşkabat , Orta Asya'da bir ülke olan Türkmenistan'ın başkenti ve en büyük şehridir . 695.300 nüfusa sahiptir, Kara Kum çölü ile Köpet Dağı arasında yer almaktadır. Aşkabat, Ruslar, Ermeniler ve Azerilerden oluşan etnik azınlıklardan oluşan ağırlıklı olarak Türkmen nüfusa sahiptir. 1881 yılında Rus subaylar tarafından kurulan aynı adı taşıyan bir köyden büyüyen Aşkabat nispeten yeni bir şehirdir. 

Türkmenbaşı: Türkmenbaşı, önceki adıyla Krasnovodsk, Türkmenistan'da bir şehirdir. Türkmenistan'ın batıya tek limanı ve deniz bağlantısıdır. Türkmenbaşı bir feribot seferiyle Bakü, Azerbaycan'a bağlanır.

Türkmenabat:  Türkmenabat Türkmenistan'ın Lebap vilayetinin merkezidir. Demiryolu hattı üzerinde yer alan şehrin nüfusu 235.000'dir. Türkmenabat bugün modern bir şehir olmasına rağmen şehrin tarihi 2000 yıl öncesine kadar uzanır. Modern şehir 1886'da Orta Asya Demiryolu'nun inşası sırasında kuruldu.
 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

İstanbul Şehir Rehberi

20 milyon nüfusu ile Türkiye’nin en gelişmiş ve aynı zamanda en kalabalık şehridir. İstanbul Asya ve Avrupa’yı bir birine bağlayan geçmişte ve günümüzde önem taşıyan dünya merkezidir. Asya ile Avrupa'yı hem fiziksel hem de kültürel olarak birbirine bağlayan İstanbul, tarihi yarımadası, sayısız doğal ve tarihi mekanlarıyla ön plana çıkmaktadır, Geçmişten günümüze pek çok medeniyete başkentlik yapmış ve halen dünyanın her yerinden gelen insanlara ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. İstanbul uçak bileti ile bu şehri keşfetme fırsatını kaçırmayın.

İstanbul, sosyal ve kültürel zenginlik şehridir. Dinamik ve modern bir şehir olduğu kadar tarihide büyüleyicidir. On altı asırdır kesintisiz olarak Doğu Roma (Bizans) ve Osmanlı olmak üzere iki büyük imparatorluğun başkenti olarak hizmet veren ve iki kıta arasında tam anlamıyla kurulmuş olan İstanbul, Doğu ile Batı ve Akdeniz ile Anadolu'yu harmanlayan kültür ve geleneklere sahiptir. İstanbul'u başkent yapan her medeniyet, İstanbul’a izini bırakmış ve bu şehrin kültürel bir şehir olmasında önemli rol oynamıştır.

İstanbul Gezilecek Yerler

Topkapı Sarayı: İlk olarak 15. yüzyılda Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Boğaz'ın yanındaki bu görkemli saray, 19. yüzyıla kadar Osmanlı padişahlarının egemenliklerini sürdürdüğü yerdir. Muazzam kompleks, görkemli bir şekilde dekore edilmiş odalardan oluşan yapısı, karmaşık el boyaması çini işleriyle kaplı zengin avluları ile İslam sanatının göz kamaştırıcı eserleri arasındadır.

Galata Kulesi: Galata Kulesi , boğaza bakan eski bir Ceneviz kulesidir ve tepesinde lüks bir restoran bulunmaktadır. Ziyaretçiler’in, İstanbul, Haliç ve Boğaz'ın 360 derecelik mükemmel panoramik manzarasının tadını çıkarabilecekleri muazzam bir yerdir.

Yerebatan Sarnıcı: Yerebatan Sarnıcı, İstanbul'un en şaşırtıcı turistik mekanlarından biridir. 12 sıra halinde 336 sütunla desteklenen bu devasa, saray benzeri yeraltı salonu, bir zamanlar Bizans imparatorları için imparatorluk su kaynağını depoluyordu. Proje Büyük Konstantin tarafından başlatılmış, ancak 6. yüzyılda İmparator Justinian tarafından tamamlanmıştır.

Dolmabahçe Sarayı: Görkemli ve süslü Dolmabahçe Sarayı, 19. yüzyılda Avrupa dekorasyonunun ve mimarisinin Osmanlı İmparatorluğu üzerindeki net etkisini göstermektedir. 1854 yılında Sultan I. Abdülmecid tarafından yaptırılan saray , padişahların ana konutu olarak Topkapı Sarayı'nın yerini almıştır

İstanbul Arkeoloji Müzesi: Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi aslında üç müze: Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi. Birleştirilmiş üç müze, dünyanın dört bir yanındaki medeniyetlerden 1 milyondan fazla eseri içeriyor. 

Kariye Kilisesi: Bizans anıtlarının en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen, fresk yüklü ve mozaikli, muhteşem bir kilisedir. Sütunlarla desteklenmiş, on altı ayrı uzun pencere ile çevrilidir ve doğal ışıkla aydınlatılmıştır. Kilisenin duvarları İncil'deki hikayeleri tasvir ediyor ve Meryem Ana'nın resimlerine sahip. Dini mutluluğu ve mimari ihtişamı en iyi şekilde aramak isteyenler için İstanbul'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biridir.

Kapalı Çarşı: İpek giysilerden mücevhere, deri ve halıya kadar her şeyi alabileceğiniz binlerce dükkandan oluşan bu canlı çarşı, kırk huzurevi, on sekiz kapısı, altmış bir kapalı caddesi ve yirmi beş bin tam zamanlı çalışanı var. 554 yıllık çarşı, sevdikleriniz için bazı hediyelik eşyalar stoklayarak turunuzu sonlandırmak için mükemmel bir uğrak yeridir.

Gülhane Parkı: Huzur ve huzur arayan turistlerin uğrak yeri olan İstanbul'un en eski şehir parklarından biridir. Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı'nın dış bahçesini oluşturdu ve ancak kraliyet ailesi tarafından ziyaret edilebildi, ancak 16. yüzyılda halkın ziyaretine açıldı. Çocuk oyun alanı ve koşu ve dinlenme için ağaçlıklı yolları vardır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store