0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Tebriz - Türkmenistan Uçak Bileti

Tebriz - Türkmenistan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Tebriz Şehir Rehberi

İran'ın tarihi başkentlerinden biri olan Tebriz, aynı zamanda Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin bugünkü başkenti olan İran'ın kuzeybatısındaki en kalabalık şehirdir. İran'da beşinci en kalabalık şehridir. 

1,7 milyonu aşan nüfusu ile Tebriz, Kuzeybatı İran'daki en büyük ekonomik merkez ve metropol bölgesidir. Tebriz, otomobiller, takım tezgahları, rafineriler, petrokimya, tekstil ve çimento üretim endüstrileri için önemli bir ağır sanayi merkezidir. Şehir, el dokuması kilimler ve mücevherler gibi el sanatları ile ünlüdür.

Tebriz de iklim soğuk kışlar ve ılıman yazlar olarak görüldüğünden bir sayfiye yeri olarak kabul edilir. Tebriz şehri, Dünya Halı Dokuma Şehri ve İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2018 Örnek Turist Şehri seçilmiştir . Dünya Miras Alanı olarak belirlenmiş Tebriz Kapalı Çarşısı da bulunmaktadır . İçinde 7000 den fazla dükkan ve 24 kervansaray bulunan kapalı çarşıda birçok hediyelik eşya veya evinizi süslücek ev eşyaları bulabilirsiniz. Tebriz uçak bileti ile Tebriz'e en ucuz ve en iyi fiyat garantisi ile uçabilirsiniz.

Türkiye-Tebriz arası uçakla kaç saat?

İstanbul Tebriz Uçuşları 2 saat, İzmir Tebriz Uçuşları 5 saat 25 dakika, Antalya Tebriz Uçuşları 7 saat 20 dakika, Adana Tebriz Uçuşları 7 saat 30 dakika, Ankara Tebriz Uçuşları 5 saat 35 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Tebriz Tabriz International Havalimanı şehir merkezine 8 km’dir. Bu tarihi şehiri Tebriz uçak bileti alarak doya doya gezebilirsiniz. 

Tebriz Gezilecek Yerler

Azerbaycan Müzesi: Arkeolojik eserlere ilginiz varsa şehirde ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi. İnşasına 1957 yılında başlanmış, 1962 yılından ilk ziyarete açılmıştır. Heykeller, fotoğraflar, belgeler, insan yaşamı, geleneksel giysi ve eşyalar ile müzenin birçok bölümünde tarihi yaşayabilirsiniz.

Tebriz Kapalı Çarşısı: 7000 den fazla dükkan ve 24 kervansaray bulunan yapı, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak korumaya alınmıştır. Tarihe tanıklık eden Tebriz Kapalı Çarşısı eski tarihlerden beri süregelen ticaret durumunu korumaktadır. Baharat, altın takılar ve hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Şairler Mezarlığı: İran halkı şair ve şiir oldukça önemli bir yerde bulunuyor. Anıta girdiğiniz anda halkın ne kadar çok önem verdiğini şairlerin heykellerinin sizi karşılamasından anlıyorsunuz. Akşam saatlerinde müzikler ve şiirler eşliğinde tüm şairler burada anılır.

Sultanahmet Camii: Cihanşah Camii olarak da bilinen Sultanahmet Camii Tebriz, Kara Koyunlular'ın beş asır önce hüküm sürdüğü dönemde inşa edilmiştir. Hem adını hem de ününü duvarlarını örten güzel lazuli çini işçiliğine borçludur. Ne yazık ki, bu süslemeler, hem doğal hem de insan yapımı nedenlerden dolayı önemli hasarlar almıştır.

Tebrizde Ne Yiyebiliriz?

İran halkı özellikle çoğu yemeğinde nar ekşisi tercih etmektedir. Yemeklerinde baharatlara ilgi fazladır. Nar ekşili çorba, Tebriz köftesi, aş çorbası, abguşt yanı sıra Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden karnıyarık, dolma, lokumda aradığınızda bulabiliceğiniz yemeklerdir.

Tebriz Uluslararası Havaalanı

Tebriz, hem en çok turist çeken destinasyonlardan biri hem de ülkenin kuzeybatı bölgesinin sanayi merkezi olarak İran'da büyük önem taşıyor. Tebriz Uluslararası Havalimanı, şehrin kuzeybatı kesiminde yer almakta ve her yıl beş milyonun üzerinde yolcuya hizmet vermektedir. İstanbul, Hamburg, Şam, Tiflis ve diğerleri dahil olmak üzere dünyanın birçok şehrine doğrudan uçuşlar bu havalimanında mevcuttur.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Türkmenistan Şehir Rehberi

Türkmenistan, İran, Afganistan, Özbekistan, Kazakistan ve Hazar Denizi ile sınır komşusu olan Orta Asya ülkesidir. Yazları uzun, sıcak, kışları soğuk ve kurak geçen subtropikal çöl iklimine sahiptir.Ülkenin çoğu çöl olmasına ve başkent Aşkabat'ın 1948 depreminde neredeyse tamamen yok olmasına rağmen, Türkmenistan birkaç büyüleyici şehir merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan’a Nasıl Gidilir?

Türkmenistan’a Avrupra veya ABD’den gitmek istiyorsanız İstanbul veya Moskova havalimanları kalkışlı uçak bileti seferleri tercih ederek gidebilirsiniz. Bununla birlikte Orta Doğu veya Asya ülkelerinden Türkmenistan Havayolları’nın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden direkt uçuşlarla Türkmenistan’a gidebilirsiniz. Aşkabat Uluslararası Havaalanı, Türkmenistan’ın ana havacılık merkezidir. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan nasıl bir yer?

Türkçe, Türkmenistan'ın resmi dilidir. Rusça, şehirlerde "etnik gruplar arası iletişim dili" olarak geniş çapta konuşulmaktadır. Nüfusun yüzde 72'si Türkçe, Rusça, Özbekçe ve diğer dilleri konuşur

Türkmenistan için vize gerekli mi?

Umuma Mahsus (bordo), hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişiler Türkmenistan’a 30 günü aşmamak suretiyle vizesiz seyahat edebilirler. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 günün geçmemek şartıyla Türkmenistan uçak bileti alarak Türkmenistan’a gidebilirler.

Türkmenistan'a gitmek için ne gerekiyor?

1. Pasaport: Türkmenistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport olmalıdır. 

2. Vize başvuru formu. Türkmenistan Turistik Vize müracaatı için Türkmenistan Vize Başvuru Formu doldurmanız gerekmektedir. Formu doldururken bilgileri eksiksiz ve doğru girmeniz çok önemlidir.

3. Biyometrik fotoğraf. Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için istenilen Biyometrik Fotoğrafın standartları; Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 35mm x 45mm ölçülerine sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 2 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

Türkmenistan Türkiye kaç saat uçakla?

İstanbul - Türkmenistan arasındaki uçuş mesafesi 2551 km’dir. İstanbul ile Türkmenistan Arası Uçakla 3 saat 38 dakika sürmektedir

 

Türkmenistan Gezilecek Yerler?

Sultan Sencer Türbesi:  Sultan Sencer türbesi, Büyük Selçuklu Sultanı Sencer'in Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan türbesi. Büyük Selçuklular´da iki katlı olan kümbet adı verilen yapılardan farklı olarak tek katlı inşa edilmiştir. Tuğlaların değişik şekillerde dizilmesiyle oluşturulan süslemeler ilgi çekicidir.

Türkmenistan Bağımsızlık Anıtı: Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıttır. Anıt, 2001 yılında Türkmenistan'ın bağımsızlığının 10. yıldönümü anısına inşa edilmiş olup tasarımı, geleneksel Türkmen çadırlarından ve Türkmen kızlarının giydiği geleneksel başlıklardan ilham almaktadır.

Merv: Orta Asya'nın İpek Yolu üzerindeki ünlü Oasis şehirlerinden biriydi. İddialara göre Merv, 12. yüzyılda dünyanın en büyük şehriydi. Hindu dininin burada Hinduizmin dünyanın merkezi ilan ettiği Meru Dağı'nda başladığına inanılıyor.

 

Türkmenistan Şehirleri

Aşkabat:  Aşkabat , Orta Asya'da bir ülke olan Türkmenistan'ın başkenti ve en büyük şehridir . 695.300 nüfusa sahiptir, Kara Kum çölü ile Köpet Dağı arasında yer almaktadır. Aşkabat, Ruslar, Ermeniler ve Azerilerden oluşan etnik azınlıklardan oluşan ağırlıklı olarak Türkmen nüfusa sahiptir. 1881 yılında Rus subaylar tarafından kurulan aynı adı taşıyan bir köyden büyüyen Aşkabat nispeten yeni bir şehirdir. 

Türkmenbaşı: Türkmenbaşı, önceki adıyla Krasnovodsk, Türkmenistan'da bir şehirdir. Türkmenistan'ın batıya tek limanı ve deniz bağlantısıdır. Türkmenbaşı bir feribot seferiyle Bakü, Azerbaycan'a bağlanır.

Türkmenabat:  Türkmenabat Türkmenistan'ın Lebap vilayetinin merkezidir. Demiryolu hattı üzerinde yer alan şehrin nüfusu 235.000'dir. Türkmenabat bugün modern bir şehir olmasına rağmen şehrin tarihi 2000 yıl öncesine kadar uzanır. Modern şehir 1886'da Orta Asya Demiryolu'nun inşası sırasında kuruldu.
 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store