0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Iğdır - Türkmenabat Uçak Bileti

Iğdır - Türkmenabat uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Iğdır Şehir Rehberi

Ülkemizin en doğusun yer alan Iğdır, 1992 yılında Kars’tan ayrılarak il statüsüne kavuştu. Ermenistan, İran ve Azerbaycan ile sınır komşusu olması nedeniyle hem kültürel anlamda çeşitliliğe sahiptir, hem de ülkemizin üç ülkeyle sınırı olan tek şehridir. Sönmüş eski bir volkanik dağ olan Ağrı dağı, ilin İran ile sınırını belirler. Avrupa’nın da en yüksek doruğu olması nedeniyle ulusal ve uluslararası dağcıların ilgi odağı olan Büyük Ağrı Dağı, 5.165 m yüksekliğe sahip. İlde Selçuklular döneminden günümüze ulaşan Harmandöven Kervansarayı ile Karakoyunlular döneminden kalan Koçbaşı Mezarlar, görebileceğiniz yerler arasında. Piknik ve doğayla iç içe bir tatil için ise Aras Nehri kenarı tercih edilebilir.

Iğdır Gezilecek Yerler

Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi

Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi : Bu anıt 1915-1920 tarihleri arasında bölgede yaşayan Ermeni saldırıları sembolize etmektedir ve ilgili belgeler bulundurulmaktadır. Her ay 4.000 civarında ziyaretçi müzeyi gezmektedir. 350 m² kapalı Müze 2 havuz ve 36 m yüksekliğinde 5 adet kılıçtan oluşmaktadır.

Karakale Harabesi (Ören Yeri)

Iğdır Ovası’nın batısında, Ermenistan sınırında, savunmaya elverişli bir konumda kurulmuş olan Karakale, Sürmeli Çukuru’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olup, Urartular’a belki daha da eskilere dayanır. Ancak, 1664 ve 1840 yıllarında meydana gelen depremlerde, kale duvarları tahrip olmuştur.

Meteor Çukuru

Doğubayazıt ilçesinin 35 kilometre doğusunda, Gürbulak Sınır Kapısının 2 kilometre kuzeydoğusunda yer alır. Derinlik ve büyüklük itibarıyla Alaska’daki meteor çukurundan sonra, dünyadaki ikinci büyük meteor çukurudur. 

Bu çukurun, 1892 yılında düşen büyük bir göktaşı tarafından oluşturulduğu sanılmaktadır. Çünkü derinliği 60 metreyi, çapı 35 metreyi bulan bu silindirik doğal kuyu, tersiyer kalkerlerini örten kalın ve çatlaklı bazaltlar içinde, geceleyin birdenbire açılmış, o gecenin sabahında Gülveren köyünün kaynak suları bulanık olarak akmıştır.

Tuzluca Tuz Mağaraları

Tuz mağaraları Tuzluca ilçesinde bulunmaktadır. 55 dönümlük bir araziyi kaplamaktadır. Türkiye’nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Tünellerde bulunan havanın bir çok solunum yolu hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Günlük 60 ton tuz üretilmektedir.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Türkmenabat Şehir Rehberi

Türkmenabat, Türkmenistan'ın doğu kesiminin merkezi ve nüfus bakımından en büyük ikinci şehridir. Amu Darya Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Uzun zaman önce Buhara emirliğinin Chardzhui denen kalesi (dört kanal) orada duruyordu. Amu Darya geçişini göçebe kabilelerin saldırılarından korudu. 1886'da Trans-Hazar Demiryolu, kaleye ulaştığında, önce askeri sonra da sivil yerleşim yeri haline geldi. 1901'de nehrin karşısındaki demiryolu köprüsü inşa edildi. 1940 yılında şehrin adı yeni bir transkripsiyonda yeniden yazıldı - Chardzhou. 1999'da Chardzhou, Türkmenabat ("Türkmenler tarafından yaratılmıştır") olarak yeniden adlandırıldı. Türkmenabat bugün gelişmiş bir sanayi ve kültür merkezidir.

 

Türkmenabat’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Türkmenabat, Türkmenistan’ın en büyük ikinci şehri olarak ön plana çıkmaktadır. Türkmenabat’a seyahat etmek için Türkmenabat şehrin de bulunan Türkmenabat Uluslararası Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Türkmenabat uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Türkmenistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Turkmen Air’den  Türkmenabat uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz. 

Türkiye- Türkmenabat arası uçakla kaç saat?

İstanbul- Türkmenabat arası uçakla 3 saat 45 dakika sürmektedir. 

Türkmenabat Gezilecek Yerler

Eski Amul Yerleşimi: Amul'un antik yerleşim yerindeki kalıntılar, Amul'un hükümdarının kalesiydi. İl merkezine yaklaşık 10 km. Mesafede Türkmenabat girişine yakın konumdadır. 10. yüzyılda antik yerleşim, suyla dolu geniş bir hendekle çevrili,  duvarlı bir kaleydi. Gece gündüz savaşçılar (sarabazlar) tarafından korunmaktaydı.

Allamberdar Türbesi: Allamberadar Mozolesi (Almutasir), 11. yüzyıldan kalma bir mimari anıttır. Türbe binası, Kuzey Horasan'ın mevcut erken yapıları arasında en büyüğüdür.

Astana-baba Türbesi: Türbe, cami ve türbeden oluşan anıt kompleksinin bir parçasıdır. Nitekim çeşitli dönemlerde yeniden inşa edilmiştir.

Kervansaray Dayakhatyn: En büyük karavan serai Dayakhatyn (Bai-Khatyn), 11.-12. yüzyıl mimarisinin anıtıdır. Amul'dan (Türkmenabat) Khoresm'e giden ortaçağ yolunda bulunmaktadır.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store