0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Gence - Türkmenistan Uçak Bileti

Gence - Türkmenistan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Gence Şehir Rehberi

Etimolojik olarak “Geniş, bol” anlamına gelen Gence 1 milyonun üzerinde nüfusuyla Azerbaycan’ın ikinci büyük şehridir. Defalarca tarihte ismi değişmesine rağmen 1989 yılında orjinal ismine kavuşmuştur. Küçük bir yüzölçümüne sahip şehirde nüfusunun da çok kalabalık olduğu söylenemez. Küçük yüz ölçümü olmasına rağmen bir çok tarihi alanı sınırları içinde bulunmaktadır. Bakü'den 375 km uzaklıkta, Azerbaycan'ın batısındaki Kür-Araz ovasında Gence-Gazakh ovasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden 400-450 metre yüksekte bulunan Gence, yarı kurak bir iklime sahiptir

Gence merkezi Heydar Allyev’in heykeli  kamusal binalar ve büyük bir park bulunuyor. Şehir içinde toplu taşıma araçları ile dolaşabilirsiniz. Çok gelişmiş bir toplu taşıma ağı olmasada turisitik alanlar ulaşım daha kolay. Araç kiralama ve taksi gibi alternatif ulaşım yolları sizi zaman ve konfor anlamında daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

 

Gence’ye Nasıl Gidilir?

Gence’ye Türkiye’den direkt olarak sadece İstanbul’dan uçak bileti alarak yaklaşık bir buçuk saatte  ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Gence'de Gezilecek Yerler

Gence’de görmeniz gereken yerler: Han Bağı, Göygöl, Dünya’nın en büyük 5 parkından biri olan Haydar Aliyev Parkı,  Maralgöl, , Nizami Türbesi, iki katlı ‘Butulka Ev’ (Şişe Ev), Şah Abbas Kervansarayı ve saymakla bitmicek yerler... 

Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı: Ünlü şair Nizami Gencevi’nin anıt mezarında ayrıca yakınında bulunan türbede anne ve babasınında mezarları vardır. Azerbaycan halkının kültürel değerlere olan ilgisini heryerde karşılaştığınız park, heykel, tarihi yapılarda görebilirsiniz. Nizami Gencevi’nin müzesinde şairin birçok eserini görebilirsiniz.

Haydar Aliyev Parkı: Haydar Aliyev ismini Azerbaycan’ın her noktasında görebilirsiniz. Haydar Aliyev Parkıda bunlardan birisidir. Parkta müze, heykeller ve uzun yürüyüş yollarını görebilirsiniz.

Atatürk Bulvarı: Şehrin en işlek bulvarlarından birisidir. Bulvar üzerinde Tarih ve Cumhuriyet Müzeleri bulunmaktadır.

City Hall: Büyük kapıları üzerinde bulunan sembollerle dikkat çeken bu büyük yapı  şehrin yönetim binası olarak kullanılmaktadır.

Şişe Ev: Şişe Ev (Butulka), şehirde ziyaret ettiğinizde size ilginç yerlerden birisi gelecektir, 1966’da yapılan tarihi yapının tamamında 44 bin şişe (butulka) ve deniz taşı kullanılmıştır.

Goygol: Doğayla iç içe bulunabiliceğiniz ve şehir merkezine karayoluyla yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan göl ve çevresi hem bireysel gezinti yapmak hem de ailece piknik yapmak için güzel bir alan. Birbirinden güzel fotoğraf ve videolarlarla eşsiz biriktirebilirsiniz.

Lutheryan Kilisesi: Sağlam bir şekilde halen ayakta bulunan kilise 1885 yılında almanlar tarafında yaptırılmış. 1941 yılına kadar ibadete açık olan kilise, artık Devlet Kukla Tiyatrosu olarak kullanılmaktadır.

Cuma Cami: İran Şahı I.Abbas 1606 yılından genceyi fethetmesinden sonra bu camiyi yaptırmış. Çifte minareli camide, bir hamam, medrese ve mezarlık bulunmaktadır.

 

Gence'de Ne Yenir?

Gence’de sizi çok lezzetli yemekleri ve tatlıları sizi bekliyor olacak. Özellikle Gence baklavasının azerbaycan halkı arasında yeri başkadır.

Kutab: ince açılmış hamurdan yapılan bir gözleme çeşidi. Özellikle kahvaltılarda yer bulan kutab genellikle pırasa, et yada balkağıyla yapılır ve saçta pişirilir. 

Gürze: Bir mantı çeşidi olan gürze, daha büyük ve iri yapılmaktadır.

Bakla pilavı: Dereotu, pirinç ve bakla kullanılarak yapılan bir pilav çeşidi.

Dovga: Azerbaycan halkı için vazgeçilmezz çorbalardan biridir.

Şaşlık: Şiş kebaba benzeyen şaşlık lezzzetli etleriyle ve kömür ateşinde pişirildikten sonra sebzeyle ikram ediliyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Türkmenistan Şehir Rehberi

Türkmenistan, İran, Afganistan, Özbekistan, Kazakistan ve Hazar Denizi ile sınır komşusu olan Orta Asya ülkesidir. Yazları uzun, sıcak, kışları soğuk ve kurak geçen subtropikal çöl iklimine sahiptir.Ülkenin çoğu çöl olmasına ve başkent Aşkabat'ın 1948 depreminde neredeyse tamamen yok olmasına rağmen, Türkmenistan birkaç büyüleyici şehir merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan’a Nasıl Gidilir?

Türkmenistan’a Avrupra veya ABD’den gitmek istiyorsanız İstanbul veya Moskova havalimanları kalkışlı uçak bileti seferleri tercih ederek gidebilirsiniz. Bununla birlikte Orta Doğu veya Asya ülkelerinden Türkmenistan Havayolları’nın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden direkt uçuşlarla Türkmenistan’a gidebilirsiniz. Aşkabat Uluslararası Havaalanı, Türkmenistan’ın ana havacılık merkezidir. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan nasıl bir yer?

Türkçe, Türkmenistan'ın resmi dilidir. Rusça, şehirlerde "etnik gruplar arası iletişim dili" olarak geniş çapta konuşulmaktadır. Nüfusun yüzde 72'si Türkçe, Rusça, Özbekçe ve diğer dilleri konuşur

Türkmenistan için vize gerekli mi?

Umuma Mahsus (bordo), hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişiler Türkmenistan’a 30 günü aşmamak suretiyle vizesiz seyahat edebilirler. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 günün geçmemek şartıyla Türkmenistan uçak bileti alarak Türkmenistan’a gidebilirler.

Türkmenistan'a gitmek için ne gerekiyor?

1. Pasaport: Türkmenistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport olmalıdır. 

2. Vize başvuru formu. Türkmenistan Turistik Vize müracaatı için Türkmenistan Vize Başvuru Formu doldurmanız gerekmektedir. Formu doldururken bilgileri eksiksiz ve doğru girmeniz çok önemlidir.

3. Biyometrik fotoğraf. Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için istenilen Biyometrik Fotoğrafın standartları; Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 35mm x 45mm ölçülerine sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 2 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

Türkmenistan Türkiye kaç saat uçakla?

İstanbul - Türkmenistan arasındaki uçuş mesafesi 2551 km’dir. İstanbul ile Türkmenistan Arası Uçakla 3 saat 38 dakika sürmektedir

 

Türkmenistan Gezilecek Yerler?

Sultan Sencer Türbesi:  Sultan Sencer türbesi, Büyük Selçuklu Sultanı Sencer'in Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan türbesi. Büyük Selçuklular´da iki katlı olan kümbet adı verilen yapılardan farklı olarak tek katlı inşa edilmiştir. Tuğlaların değişik şekillerde dizilmesiyle oluşturulan süslemeler ilgi çekicidir.

Türkmenistan Bağımsızlık Anıtı: Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıttır. Anıt, 2001 yılında Türkmenistan'ın bağımsızlığının 10. yıldönümü anısına inşa edilmiş olup tasarımı, geleneksel Türkmen çadırlarından ve Türkmen kızlarının giydiği geleneksel başlıklardan ilham almaktadır.

Merv: Orta Asya'nın İpek Yolu üzerindeki ünlü Oasis şehirlerinden biriydi. İddialara göre Merv, 12. yüzyılda dünyanın en büyük şehriydi. Hindu dininin burada Hinduizmin dünyanın merkezi ilan ettiği Meru Dağı'nda başladığına inanılıyor.

 

Türkmenistan Şehirleri

Aşkabat:  Aşkabat , Orta Asya'da bir ülke olan Türkmenistan'ın başkenti ve en büyük şehridir . 695.300 nüfusa sahiptir, Kara Kum çölü ile Köpet Dağı arasında yer almaktadır. Aşkabat, Ruslar, Ermeniler ve Azerilerden oluşan etnik azınlıklardan oluşan ağırlıklı olarak Türkmen nüfusa sahiptir. 1881 yılında Rus subaylar tarafından kurulan aynı adı taşıyan bir köyden büyüyen Aşkabat nispeten yeni bir şehirdir. 

Türkmenbaşı: Türkmenbaşı, önceki adıyla Krasnovodsk, Türkmenistan'da bir şehirdir. Türkmenistan'ın batıya tek limanı ve deniz bağlantısıdır. Türkmenbaşı bir feribot seferiyle Bakü, Azerbaycan'a bağlanır.

Türkmenabat:  Türkmenabat Türkmenistan'ın Lebap vilayetinin merkezidir. Demiryolu hattı üzerinde yer alan şehrin nüfusu 235.000'dir. Türkmenabat bugün modern bir şehir olmasına rağmen şehrin tarihi 2000 yıl öncesine kadar uzanır. Modern şehir 1886'da Orta Asya Demiryolu'nun inşası sırasında kuruldu.
 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store