0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Fas - Aşkabat Uçak Bileti

Fas - Aşkabat uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Fas Şehir Rehberi

Fas, Afrika'nın Kuzey Batı kıyısında yer alır ve Kuzey Atlantik Okyanusu'nun yanı sıra Akdeniz'de de limanlara sahiptir. En kalabalık üçüncü Arap ülkesidir. Fas, Cezayir ile olan sınırının en büyük bölümünüBatı Sahra çölüyle Güneyde paylaşıyor. Fas, on altı bölgeye ayrılmıştır . Her bölge ayrıca illere ve vilayetlere bölünmüştür. Fas'ın başkenti Rabat , en büyük şehri ise Kazablanka'dır. Ulusal para birimi Fas Dirhemi'dir . Sizlerde Fas uçak bileti alarak hemen bu harika ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Fas’a Nasıl Gidilir?

Fas ülkesine gitmek isteyenler İstanbul ilinden hemen hemen her gün kalkan uçaklarla birlikte gidebilmektedir. Fas’a direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar için ülkemizde İstanbul ve Ankara’dan kalkış yapılarak Rabat ve Kazablanka’ya inişler yapılmaktadır. 

Fas’a Nasıl Bir Yer?

Fas, hem ziyaret etmek hem de keşfetmek için merak uyandıran doğal güzellikler ve unutulmaz yerler bakımından zengin bir ülkedir. Kendini Fas kültürüne ve tarihine dalmak isteyenler için ziyaret edilebilecek yüzlerce cami , saray ve tarihi yer vardır. Chefchaouen Dağları ve Oregano Dağları gibi çarpıcı dağ sıraları ile çerçevelenen Fas manzarası da aynı derecede sizlere unutulmaz bir an bırakabilir.

Fas İçin Vize Gerekli Mi?

Fas’a gitmeye karar verdikten sonra genellikle ilk sorulan soru vize uygulanıp uygulanmadığıdır. Fas T.C. vatandaşlarına 90 güne kadar vizesiz bir şekilde kapılarını açmaktadır. Pasaportunuz bu aşamada yeterli olacaktır. Geçmişteki uygulamalara nazaran günümüzde göç polisine gitmeksizin girişte Registre kâğıdını doldurarak tatilinize başlayabilirsiniz. 

Fas Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Fas’ı havayolu şirketi kullanarak tercih edecekler yaklaşık olarak 4 saat 30 dakika içerisinde Fas’a ulaşmış oluyor. İstanbul ile Fas arası uçuş süresi tam olarak 4 saat 30 dakika sürmektedir. Ancak bu süre rötarsız ve aktarmasız uçuşlar için geçerlidir.

Fas Gezilecek Yerler Nelerdir?

Fas’da gerek tarihi anlamda gerekse doğal güzellikler anlamında gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran bu alanları günümüzde revize edilerek oldukça çok tercih edilmiş olduğunu dile getirebiliriz. 

Medersa Bou Inania: 1350 ile 1357 yılları arasında Merenid sultanı Bou Inan tarafından yaptırılmıştır. Şehirdeki gayrimüslimlerin girebileceği birkaç dini yapıdan biri olan Medersa, Fas'ın en görkemli yapılarından biridir.

Fes el Bali: Medine bölgesi ve şehrin en eski mahallesidir. Dünyanın ayakta kalan en büyük mahallesi olduğu düşünülüyor. Bölgenin ana kapısı Bab Boujloud'dur . Bu büyük eski kapıya yaklaştığınızda, mahallenin ünlü simgesel yapısının harika manzaralarını görebilirsiniz.

Qaraouiyine Camii: MS 857'de kutsal şehir Kairouan'dan Tunuslu göçmenler tarafından inşa edilen Qaraouiyine Camii , ortaçağ döneminin en seçkin üniversitelerinden biriydi. Bugün, halen ibadet edilen bir cami olarak kullanılmaktadır. 20.000 kişilik mescit kapasitesi ile Fas'ın en büyük ibadet merkezlerinden biridir

Volubilis Volublis: Fas'ta Meknes yakınlarında Fez ve Rabat arasında bir arkeolojik yapıdır.

Koutoubia Camii:Koutoubia Camii, her yönden kilometrelerce uzaktan görülebilen 70 metre yüksekliğindeki çarpıcı minaresiyle Marakeş'in en ünlü simgesel yapısıdır.

Yukarıda belirtmiş olduklarımızın yanı sıra Fas da gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Bunlardan da ön plana çıkanları sizlere maddeleyelim.

  • Medersa Ben Youssef
  • Saadian Mezarları
  • Bahia Sarayı
  • Dar Si Said Fas Sanatları ve El Sanatları Müzesi
  • Almoravid Koubba
  • Majorelle Bahçeleri
  • Badi Sarayı
  • Manara Bahçeleri

Tüm bu doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenlerin Fas uçak bileti almaları yeterli olacaktır. Sizlerde eşsiz güzelliklere ve tarihe sahip olan bu güzel ülkeyi ziyaret ederek birçok anı biriktirebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Aşkabat Şehir Rehberi

Aşkabat 1881 yılında kurulmuş bir Türkmenistan şehridir. Şehir, İran sınırının 25 km kuzeyinde, Kopet Dağları eteklerinde yer almaktadır. 2013 resmi istatistiklerine göre, nüfusu yaklaşık 1.000.000 kişidir.Şehrin adı Aşkabat, aşk ve abad anlamına gelen Farsça "eshg" kelimesinden geliyor. Aşkabat aynı zamanda Türkmenistan'ın başkenti ve Türkmenistan’ın en büyük sanayi, bilim ve kültür merkezidir.Aşkabat, çok sayıda devlet kurumunun yanı sıra ilginç anıtlar ve ilgi çekici yerlere ön plana çıkmaktadır. Böylece Aşkabat birkaç kez Guinness Rekorlar Kitabına girmiştir. Bunlardan birincisi, en çok beyaz mermer yapısıyla inşa edilmiş sahip şehir olarak;  Nitekim Aşkabat'ta bu tür yapıların sayısı 543 ve şehirdeki mermer kaplama toplam alanı 4,5 milyon metrekare! İkincisi, şehrin en yüksek bayrak direği (133 metre) için. Üçüncüsü, en büyük dönme dolap için. Dördüncüsü, toplam 15 hektarlık çeşmeli en büyük çeşme kompleksi "Oğuzhan ve Oğulları" için!  Ve son olarak, bir yıldızın en büyük mimari anıtı (Türkmen televizyon kulesindeki “Oğuzkhan Yıldızı”) da Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alıyor. Aşkabat'ta ziyaret etmek için çok ilginç bir yer, bizzat Türkmenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı olan Türkmenbaşı'nın yazdığı “Rukhnama” kitabının anıtıdır. Türkmenler için kutsal sayılan kitap, ilk Cumhurbaşkanının biyografisini, ülke tarihini, Türkmenistan halkının uyması gereken temel emir ve ahlaki ilkeleri anlatıyor. 

Aşkabat’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Aşkabat, Türkmenistan’ın başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Aşkabat’a seyahat etmek için Aşkabat şehrin de bulunan Saparmurat Türkmenbaşı Uluslararası Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Aşkabat uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Türkmenistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Turkmen Air’den  Aşkabat uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz. 

Türkiye-Aşkabat arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Aşkabat arası uçakla 3 saat 45 dakika sürmektedir. 

Aşkabat Gezilecek Yerler

Türkmen Halı Müzesi:  Halı dokumacılığı, Türkmenistan'ın nesilden nesile aktarılan en eski sanatlarından biridir. Halılar, Türkmen göçebeleri için katlanabilir duvarlar yapmak ve zemin kaplamak için kullanılan, onları soğuktan koruyan önemli bir öğeydi. Sanat o kadar hayati önem taşır ki, en yaygın tasarımlar Devlet bayrağı ve ambleminde yer alır. Türkmen Halı Müzesi, bu karmaşık sanatın o zamandan beri en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini göstermek için 1994 yılında kuruldu.

Nisa Harabeleri : Aşkabat'ın yaklaşık 18 kilometre batısında, eski Part İmparatorluğu'nun önemli bir şehri olan Nisa'nın kalıntıları yer almaktadır. Site, Eski ve Yeni Nisa'dan oluşur ve ikincisi MÖ 3. yüzyılda geliştirilmiştir. İki site, büyüleyici öğeler yaratmak için yabancı ve geleneksel kültürel unsurları birleştiren eski bir medeniyetin hikayesini anlatıyor. Arkeolojik kanıtlar, kalıntıların din ve devlet işlevleri için kullanıldığına işaret ediyor.

Gypjak Camii: Türkmenbaşı Ruhy Camii olarak da bilinen Gypjak Camii, Türkmenistan'daki ana cami ve aynı zamanda Orta Asya'daki türünün en büyüğüdür. 2002 yılında Türkmenistan'ın ilk cumhurbaşkanı Saparmurat Niyazov tarafından yaptırılmış ve Aşkabat'a yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki memleketi Gypjak'ta inşa edilmiştir.

Alem Kültür ve Eğlence Merkezi: Aşkabat'taki Alem Kültür ve Eğlence Merkezi, dünyanın en büyük kapalı dönme dolabına ev sahipliği yapmaktadır. Resmi olarak 2012'de açılan 95 metre yüksekliğindeki yapı, ikisi yerin altında olmak üzere altı kattan oluşuyor. 

Güzel Sanatlar Müzesi: Aşkabat Güzel Sanatlar Müzesi, 1927 yılında Rus heykeltıraş AA Karelin tarafından kurulmuştur ve en büyük Sovyet-Türkmen sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Eşit derecede etkileyici altın kaplama iki katlı bir binada, büyük bir rotunda yer almaktadır. Müzenin geniş koleksiyonu, yerel ve uluslararası sanatçıların 6.000'den fazla grafik çalışmasını, heykelini ve resmini içeriyor. 

Türkmenistan Ulusal Müzesi: Türkmenistan Ulusal Müzesi yaklaşık 15.000 metrekarelik bir alanı kaplar ve 500.000'den fazla parçaya ev sahipliği yapar. 1990 yılında kurulan, her biri Türkmenistan tarihinin farklı bir yönünü araştıran yedi galeriden oluşuyor. Bu sergilerin en ilginci, binlerce yıl öncesine ait nadir eşyalar ve sanat eserleriyle arkeoloji ve etnografya bölümlerinde bulunur.

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store