0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Aşkabat - Tebriz Uçak Bileti

Aşkabat - Tebriz uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Aşkabat Şehir Rehberi

Aşkabat 1881 yılında kurulmuş bir Türkmenistan şehridir. Şehir, İran sınırının 25 km kuzeyinde, Kopet Dağları eteklerinde yer almaktadır. 2013 resmi istatistiklerine göre, nüfusu yaklaşık 1.000.000 kişidir.Şehrin adı Aşkabat, aşk ve abad anlamına gelen Farsça "eshg" kelimesinden geliyor. Aşkabat aynı zamanda Türkmenistan'ın başkenti ve Türkmenistan’ın en büyük sanayi, bilim ve kültür merkezidir.Aşkabat, çok sayıda devlet kurumunun yanı sıra ilginç anıtlar ve ilgi çekici yerlere ön plana çıkmaktadır. Böylece Aşkabat birkaç kez Guinness Rekorlar Kitabına girmiştir. Bunlardan birincisi, en çok beyaz mermer yapısıyla inşa edilmiş sahip şehir olarak;  Nitekim Aşkabat'ta bu tür yapıların sayısı 543 ve şehirdeki mermer kaplama toplam alanı 4,5 milyon metrekare! İkincisi, şehrin en yüksek bayrak direği (133 metre) için. Üçüncüsü, en büyük dönme dolap için. Dördüncüsü, toplam 15 hektarlık çeşmeli en büyük çeşme kompleksi "Oğuzhan ve Oğulları" için!  Ve son olarak, bir yıldızın en büyük mimari anıtı (Türkmen televizyon kulesindeki “Oğuzkhan Yıldızı”) da Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alıyor. Aşkabat'ta ziyaret etmek için çok ilginç bir yer, bizzat Türkmenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı olan Türkmenbaşı'nın yazdığı “Rukhnama” kitabının anıtıdır. Türkmenler için kutsal sayılan kitap, ilk Cumhurbaşkanının biyografisini, ülke tarihini, Türkmenistan halkının uyması gereken temel emir ve ahlaki ilkeleri anlatıyor. 

Aşkabat’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Aşkabat, Türkmenistan’ın başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Aşkabat’a seyahat etmek için Aşkabat şehrin de bulunan Saparmurat Türkmenbaşı Uluslararası Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Aşkabat uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Türkmenistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Turkmen Air’den  Aşkabat uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz. 

Türkiye-Aşkabat arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Aşkabat arası uçakla 3 saat 45 dakika sürmektedir. 

Aşkabat Gezilecek Yerler

Türkmen Halı Müzesi:  Halı dokumacılığı, Türkmenistan'ın nesilden nesile aktarılan en eski sanatlarından biridir. Halılar, Türkmen göçebeleri için katlanabilir duvarlar yapmak ve zemin kaplamak için kullanılan, onları soğuktan koruyan önemli bir öğeydi. Sanat o kadar hayati önem taşır ki, en yaygın tasarımlar Devlet bayrağı ve ambleminde yer alır. Türkmen Halı Müzesi, bu karmaşık sanatın o zamandan beri en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini göstermek için 1994 yılında kuruldu.

Nisa Harabeleri : Aşkabat'ın yaklaşık 18 kilometre batısında, eski Part İmparatorluğu'nun önemli bir şehri olan Nisa'nın kalıntıları yer almaktadır. Site, Eski ve Yeni Nisa'dan oluşur ve ikincisi MÖ 3. yüzyılda geliştirilmiştir. İki site, büyüleyici öğeler yaratmak için yabancı ve geleneksel kültürel unsurları birleştiren eski bir medeniyetin hikayesini anlatıyor. Arkeolojik kanıtlar, kalıntıların din ve devlet işlevleri için kullanıldığına işaret ediyor.

Gypjak Camii: Türkmenbaşı Ruhy Camii olarak da bilinen Gypjak Camii, Türkmenistan'daki ana cami ve aynı zamanda Orta Asya'daki türünün en büyüğüdür. 2002 yılında Türkmenistan'ın ilk cumhurbaşkanı Saparmurat Niyazov tarafından yaptırılmış ve Aşkabat'a yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki memleketi Gypjak'ta inşa edilmiştir.

Alem Kültür ve Eğlence Merkezi: Aşkabat'taki Alem Kültür ve Eğlence Merkezi, dünyanın en büyük kapalı dönme dolabına ev sahipliği yapmaktadır. Resmi olarak 2012'de açılan 95 metre yüksekliğindeki yapı, ikisi yerin altında olmak üzere altı kattan oluşuyor. 

Güzel Sanatlar Müzesi: Aşkabat Güzel Sanatlar Müzesi, 1927 yılında Rus heykeltıraş AA Karelin tarafından kurulmuştur ve en büyük Sovyet-Türkmen sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Eşit derecede etkileyici altın kaplama iki katlı bir binada, büyük bir rotunda yer almaktadır. Müzenin geniş koleksiyonu, yerel ve uluslararası sanatçıların 6.000'den fazla grafik çalışmasını, heykelini ve resmini içeriyor. 

Türkmenistan Ulusal Müzesi: Türkmenistan Ulusal Müzesi yaklaşık 15.000 metrekarelik bir alanı kaplar ve 500.000'den fazla parçaya ev sahipliği yapar. 1990 yılında kurulan, her biri Türkmenistan tarihinin farklı bir yönünü araştıran yedi galeriden oluşuyor. Bu sergilerin en ilginci, binlerce yıl öncesine ait nadir eşyalar ve sanat eserleriyle arkeoloji ve etnografya bölümlerinde bulunur.

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Tebriz Şehir Rehberi

İran'ın tarihi başkentlerinden biri olan Tebriz, aynı zamanda Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin bugünkü başkenti olan İran'ın kuzeybatısındaki en kalabalık şehirdir. İran'da beşinci en kalabalık şehridir. 

1,7 milyonu aşan nüfusu ile Tebriz, Kuzeybatı İran'daki en büyük ekonomik merkez ve metropol bölgesidir. Tebriz, otomobiller, takım tezgahları, rafineriler, petrokimya, tekstil ve çimento üretim endüstrileri için önemli bir ağır sanayi merkezidir. Şehir, el dokuması kilimler ve mücevherler gibi el sanatları ile ünlüdür.

Tebriz de iklim soğuk kışlar ve ılıman yazlar olarak görüldüğünden bir sayfiye yeri olarak kabul edilir. Tebriz şehri, Dünya Halı Dokuma Şehri ve İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2018 Örnek Turist Şehri seçilmiştir . Dünya Miras Alanı olarak belirlenmiş Tebriz Kapalı Çarşısı da bulunmaktadır . İçinde 7000 den fazla dükkan ve 24 kervansaray bulunan kapalı çarşıda birçok hediyelik eşya veya evinizi süslücek ev eşyaları bulabilirsiniz. Tebriz uçak bileti ile Tebriz'e en ucuz ve en iyi fiyat garantisi ile uçabilirsiniz.

Türkiye-Tebriz arası uçakla kaç saat?

İstanbul Tebriz Uçuşları 2 saat, İzmir Tebriz Uçuşları 5 saat 25 dakika, Antalya Tebriz Uçuşları 7 saat 20 dakika, Adana Tebriz Uçuşları 7 saat 30 dakika, Ankara Tebriz Uçuşları 5 saat 35 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Tebriz Tabriz International Havalimanı şehir merkezine 8 km’dir. Bu tarihi şehiri Tebriz uçak bileti alarak doya doya gezebilirsiniz. 

Tebriz Gezilecek Yerler

Azerbaycan Müzesi: Arkeolojik eserlere ilginiz varsa şehirde ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi. İnşasına 1957 yılında başlanmış, 1962 yılından ilk ziyarete açılmıştır. Heykeller, fotoğraflar, belgeler, insan yaşamı, geleneksel giysi ve eşyalar ile müzenin birçok bölümünde tarihi yaşayabilirsiniz.

Tebriz Kapalı Çarşısı: 7000 den fazla dükkan ve 24 kervansaray bulunan yapı, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak korumaya alınmıştır. Tarihe tanıklık eden Tebriz Kapalı Çarşısı eski tarihlerden beri süregelen ticaret durumunu korumaktadır. Baharat, altın takılar ve hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Şairler Mezarlığı: İran halkı şair ve şiir oldukça önemli bir yerde bulunuyor. Anıta girdiğiniz anda halkın ne kadar çok önem verdiğini şairlerin heykellerinin sizi karşılamasından anlıyorsunuz. Akşam saatlerinde müzikler ve şiirler eşliğinde tüm şairler burada anılır.

Sultanahmet Camii: Cihanşah Camii olarak da bilinen Sultanahmet Camii Tebriz, Kara Koyunlular'ın beş asır önce hüküm sürdüğü dönemde inşa edilmiştir. Hem adını hem de ününü duvarlarını örten güzel lazuli çini işçiliğine borçludur. Ne yazık ki, bu süslemeler, hem doğal hem de insan yapımı nedenlerden dolayı önemli hasarlar almıştır.

Tebrizde Ne Yiyebiliriz?

İran halkı özellikle çoğu yemeğinde nar ekşisi tercih etmektedir. Yemeklerinde baharatlara ilgi fazladır. Nar ekşili çorba, Tebriz köftesi, aş çorbası, abguşt yanı sıra Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden karnıyarık, dolma, lokumda aradığınızda bulabiliceğiniz yemeklerdir.

Tebriz Uluslararası Havaalanı

Tebriz, hem en çok turist çeken destinasyonlardan biri hem de ülkenin kuzeybatı bölgesinin sanayi merkezi olarak İran'da büyük önem taşıyor. Tebriz Uluslararası Havalimanı, şehrin kuzeybatı kesiminde yer almakta ve her yıl beş milyonun üzerinde yolcuya hizmet vermektedir. İstanbul, Hamburg, Şam, Tiflis ve diğerleri dahil olmak üzere dünyanın birçok şehrine doğrudan uçuşlar bu havalimanında mevcuttur.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store