0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Ankara - Türkmenistan Uçak Bileti

Ankara - Türkmenistan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Ankara Şehir Rehberi

Ankara, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti ve ülkenin en büyük ikinci şehridir. Ankara Şehri birçok üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır ve burada çok sayıda tarihi eser ve müze bulunmaktadır, öyle ki güvenli bir şekilde Üniversiteler Şehri veya Müzeler Şehri olarak adlandırılabilir. Pek çok yabancı turist, insanlık tarihinin Paleolitik çağa kadar uzanan ender ve değerli buluntularını barındıran Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni ziyaret etmek için Ankara'ya uğrar. Ankara, nadir görülen ve dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan bu tür cazibe merkezlerinden aldığı payla oldukça şaşaalıdır.  İç Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. Doğuda Kırşehir ve Kırıkkale; batıda Eskişehir; kuzeyde Çankırı; kuzeybatıda Bolu ve güneyde Konya ve Aksaray illerine komşudur. Ankara önemli bir sanayi ve ticaret şehridir. Bunun yanı sıra buğday tarımı oldukça yaygındır. Ankara’da karasal iklim tipi görülmektedir. Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları soğuk ve az yağışlıdır

Ankara’da Gezilecek Yerler

Anıtkabir:  Ankara'nın tepesinde yükselen en dikkat çekici modern mimari örneklerinden biri Anıtkabir olmalı. Anıt 1944-1953 yılları arasında ünlü Türk mimar Emil Onat tarafından tasarlandı. Bu anıt, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarına ev sahipliği yapmaktadır.

Ankara Kalesi: Yaklaşık yüz yıl önce kurulan Ankara kalesi, Ulus semtinin tepesinde duruyor. Bu asırlık kalede dururken, tüm Ankara şehrinin 360 derecelik bir görüntüsünü yakalayabilirsiniz. Ankara Kalesi, dört büyük duvarı ve kırk iki beşgen sütunu olan devasa bir yapıdır.Uzun yıllar boyunca çeşitli imparatorluklar tarafından yapılan çok sayıda tadilat, anıtta Roma, Osmanlı, Selçuklu ve Bizans mimari tarzlarını yansıtan benzersiz bir harmanlanmış görünüm sağlamıştır.

Rahmi M. Koç Müzesi: Dünyaca ünlü Ankara Kalesi'ne birkaç metre uzaklıkta bulunan Rahmi M. Koç Müzesi, ulaşım ve iletişim sektörüyle ilgili geniş bir ilgi çekici eser koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi: 1997'de İsviçre'de 'Yılın Müzesi' unvanıyla verilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi, geniş bir ilgi çekici Anadolu arkeolojisi koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Eski Paleolitik çağdan günümüze kronolojik olarak düzenlenen bu eserler, bu müzenin en önemli cazibesini oluşturmaktadır.

Eymir Gölü: Ankara şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Eymir Gölü, doğa severler için bir cennettir. Sakin bir doğal ortam sunan bu güzel mekan, günlük şehir hayatının trafikten, gürültüsünden, gerginliğinden ve kaosundan kaçmak isteyenleri kendine çekiyor.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi: Türkiye'de türünün ilk konsepti olarak kabul edilen ünlü Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Ankara'nın gerçek bir eski hapishanesi. 81 yıldan fazla bir süredir ülkenin bir dizi tanınmış siyasi aktivisti ve gazetecisine ev sahipliği yaptığı biliniyor.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Türkmenistan Şehir Rehberi

Türkmenistan, İran, Afganistan, Özbekistan, Kazakistan ve Hazar Denizi ile sınır komşusu olan Orta Asya ülkesidir. Yazları uzun, sıcak, kışları soğuk ve kurak geçen subtropikal çöl iklimine sahiptir.Ülkenin çoğu çöl olmasına ve başkent Aşkabat'ın 1948 depreminde neredeyse tamamen yok olmasına rağmen, Türkmenistan birkaç büyüleyici şehir merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan’a Nasıl Gidilir?

Türkmenistan’a Avrupra veya ABD’den gitmek istiyorsanız İstanbul veya Moskova havalimanları kalkışlı uçak bileti seferleri tercih ederek gidebilirsiniz. Bununla birlikte Orta Doğu veya Asya ülkelerinden Türkmenistan Havayolları’nın faaliyet gösterdiği diğer ülkelerden direkt uçuşlarla Türkmenistan’a gidebilirsiniz. Aşkabat Uluslararası Havaalanı, Türkmenistan’ın ana havacılık merkezidir. Türkmenistan uçak bileti alarak rahatlıkla Türkmenistan’a seyahat edebilirsiniz.

Türkmenistan nasıl bir yer?

Türkçe, Türkmenistan'ın resmi dilidir. Rusça, şehirlerde "etnik gruplar arası iletişim dili" olarak geniş çapta konuşulmaktadır. Nüfusun yüzde 72'si Türkçe, Rusça, Özbekçe ve diğer dilleri konuşur

Türkmenistan için vize gerekli mi?

Umuma Mahsus (bordo), hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişiler Türkmenistan’a 30 günü aşmamak suretiyle vizesiz seyahat edebilirler. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 günün geçmemek şartıyla Türkmenistan uçak bileti alarak Türkmenistan’a gidebilirler.

Türkmenistan'a gitmek için ne gerekiyor?

1. Pasaport: Türkmenistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerlilik süresine sahip pasaport olmalıdır. 

2. Vize başvuru formu. Türkmenistan Turistik Vize müracaatı için Türkmenistan Vize Başvuru Formu doldurmanız gerekmektedir. Formu doldururken bilgileri eksiksiz ve doğru girmeniz çok önemlidir.

3. Biyometrik fotoğraf. Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için istenilen Biyometrik Fotoğrafın standartları; Türkmenistan Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 35mm x 45mm ölçülerine sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 2 adet biyometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.

Türkmenistan Türkiye kaç saat uçakla?

İstanbul - Türkmenistan arasındaki uçuş mesafesi 2551 km’dir. İstanbul ile Türkmenistan Arası Uçakla 3 saat 38 dakika sürmektedir

 

Türkmenistan Gezilecek Yerler?

Sultan Sencer Türbesi:  Sultan Sencer türbesi, Büyük Selçuklu Sultanı Sencer'in Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan türbesi. Büyük Selçuklular´da iki katlı olan kümbet adı verilen yapılardan farklı olarak tek katlı inşa edilmiştir. Tuğlaların değişik şekillerde dizilmesiyle oluşturulan süslemeler ilgi çekicidir.

Türkmenistan Bağımsızlık Anıtı: Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta bulunan bir anıttır. Anıt, 2001 yılında Türkmenistan'ın bağımsızlığının 10. yıldönümü anısına inşa edilmiş olup tasarımı, geleneksel Türkmen çadırlarından ve Türkmen kızlarının giydiği geleneksel başlıklardan ilham almaktadır.

Merv: Orta Asya'nın İpek Yolu üzerindeki ünlü Oasis şehirlerinden biriydi. İddialara göre Merv, 12. yüzyılda dünyanın en büyük şehriydi. Hindu dininin burada Hinduizmin dünyanın merkezi ilan ettiği Meru Dağı'nda başladığına inanılıyor.

 

Türkmenistan Şehirleri

Aşkabat:  Aşkabat , Orta Asya'da bir ülke olan Türkmenistan'ın başkenti ve en büyük şehridir . 695.300 nüfusa sahiptir, Kara Kum çölü ile Köpet Dağı arasında yer almaktadır. Aşkabat, Ruslar, Ermeniler ve Azerilerden oluşan etnik azınlıklardan oluşan ağırlıklı olarak Türkmen nüfusa sahiptir. 1881 yılında Rus subaylar tarafından kurulan aynı adı taşıyan bir köyden büyüyen Aşkabat nispeten yeni bir şehirdir. 

Türkmenbaşı: Türkmenbaşı, önceki adıyla Krasnovodsk, Türkmenistan'da bir şehirdir. Türkmenistan'ın batıya tek limanı ve deniz bağlantısıdır. Türkmenbaşı bir feribot seferiyle Bakü, Azerbaycan'a bağlanır.

Türkmenabat:  Türkmenabat Türkmenistan'ın Lebap vilayetinin merkezidir. Demiryolu hattı üzerinde yer alan şehrin nüfusu 235.000'dir. Türkmenabat bugün modern bir şehir olmasına rağmen şehrin tarihi 2000 yıl öncesine kadar uzanır. Modern şehir 1886'da Orta Asya Demiryolu'nun inşası sırasında kuruldu.
 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store