0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Adana - Aşkabat Uçak Bileti

Adana - Aşkabat uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Adana Şehir Rehberi

Adana, doğal ve tarihi güzelliklere sahip Akdeniz bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerine ev sahipliği yapan Adana, tarihi boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapması ve lezzetli mutfağı ile Türkiye'nin en önemli gezi yerlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Oldukça gelişmiş ve modern bir şehir olan Adana, Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden biridir. Doğası, narenciye bahçeleri, eşsiz tarihi dokusu, uluslararası festivalleri ve lezzetli mutfağı Adana'yı görülmeye değer kılıyor. dana ve çevresinde yapılan arkeolojik çalışmalar, bölgenin eski çağlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığını ortaya çıkarmıştır. En kesin tarih Kitvanza Krallığı ile başlar. Bu Krallık MÖ 1335 yılında Hititlerin egemenliğine girmiştir. Adana, zamanla Kue Krallığı, Asur Krallığı, Klikya, Persler, Makedonlar, Seleukoslar ve Romalılar da dahil olmak üzere başka krallıklara da ev sahipliği yapmıştır. Adana uçak bileti ile Akdeniz’in incisi Adana’ya seyahat edebilirsiniz. Şehirde çok sayıda cami, köprü, kilise, han, hamam ve müze bulunuyor. Toros Dağları'ndaki yüksek alanlar trekking, yayla turizmi, av turizmi için oldukça iyidir. 

 

Adana’ya Nasıl Gidilir?

Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Adana’ya seyahat etmek için Adana şehrinde bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Adana uçak bileti sayesinde Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

 

Adana Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Adana, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Adana uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Adana’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Adana Sinema Müzesi: Adana, Türk Sinemasının gelişimine büyük katkı sağlayan çok sayıda yönetmen, oyuncu ve yapımcı yetiştirmiştir. Adana Sinema Müzesi, bünyesinde Türk Sinema  tarihine ait heykeller, filmlere ait bilgiler, fotoğrafları barındırmaktadır. Müze, Seyhan Nehri'nin kıyısında yer almakta ve şehir merkezine yürüme mesafesindedir.

Ulu Camii: Ulu Camii 16 yüz yılda inşa edilmiş Selçuklu, Memlûklu ve Osmanlılar Dönem'lerine ait mimarî karakterleri üzerinde toplayan bu eserin üç ayrı kitabesinden, ilk defa 1513 yıllarında Ramazan oğlu Halil Bey tarafından inşasına başlandığı, 1541 yılında Halil Beyin oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından bitirilerek ibadete açıldığı anlaşılmaktadır. 1998 yılında Sabancı Merkez Camii tamamlanana kadar Adana'nın en büyük camisi olmuştur. Caminin yanında bir de dervişlere ev sahipliği yapan bir medrese bulunmaktadır. 

Büyük Saat Kulesi: Büyük Saat Kulesi, Türkiye'nin en yüksek saat kulesidir ve 1882'de yapılmıştır. Kule 32 metre yüksekliğe sahiptir. Kule Ulucami semtinde yer almaktadır. 

Adana Sabancı Merkez Camii: Adana Sabancı Merkez Camii, modern Türk mimarisinin harika bir örneğidir. Cami, şehrin kalbinde yer almaktadır. 

Taş Köprü: MS 2. yüzyılda Seyhan Nehri üzerine inşa edilmiş antik bir Roma taş köprüsüdür. Bu köprü, Akdeniz'den Anadolu ve İran'a uzanan eski ticaret ve iş yollarının ana bağlantısı olarak kabul edildiğinden, büyük tarihsel öneme sahiptir.

Misis Antik Kenti: 3000 yıllık geçmişi ile tarihi adı Mepsos adlı kahramandan gelmektedir. Ayrıca Nuh Peygamber'in hikayesini anlatan değerli mozaikler de bulunmaktadır. Adana geziniz sırasında ziyaret etmeniz gereken yerler arasında ilk başta gelmektedir.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Aşkabat Şehir Rehberi

Aşkabat 1881 yılında kurulmuş bir Türkmenistan şehridir. Şehir, İran sınırının 25 km kuzeyinde, Kopet Dağları eteklerinde yer almaktadır. 2013 resmi istatistiklerine göre, nüfusu yaklaşık 1.000.000 kişidir.Şehrin adı Aşkabat, aşk ve abad anlamına gelen Farsça "eshg" kelimesinden geliyor. Aşkabat aynı zamanda Türkmenistan'ın başkenti ve Türkmenistan’ın en büyük sanayi, bilim ve kültür merkezidir.Aşkabat, çok sayıda devlet kurumunun yanı sıra ilginç anıtlar ve ilgi çekici yerlere ön plana çıkmaktadır. Böylece Aşkabat birkaç kez Guinness Rekorlar Kitabına girmiştir. Bunlardan birincisi, en çok beyaz mermer yapısıyla inşa edilmiş sahip şehir olarak;  Nitekim Aşkabat'ta bu tür yapıların sayısı 543 ve şehirdeki mermer kaplama toplam alanı 4,5 milyon metrekare! İkincisi, şehrin en yüksek bayrak direği (133 metre) için. Üçüncüsü, en büyük dönme dolap için. Dördüncüsü, toplam 15 hektarlık çeşmeli en büyük çeşme kompleksi "Oğuzhan ve Oğulları" için!  Ve son olarak, bir yıldızın en büyük mimari anıtı (Türkmen televizyon kulesindeki “Oğuzkhan Yıldızı”) da Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alıyor. Aşkabat'ta ziyaret etmek için çok ilginç bir yer, bizzat Türkmenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı olan Türkmenbaşı'nın yazdığı “Rukhnama” kitabının anıtıdır. Türkmenler için kutsal sayılan kitap, ilk Cumhurbaşkanının biyografisini, ülke tarihini, Türkmenistan halkının uyması gereken temel emir ve ahlaki ilkeleri anlatıyor. 

Aşkabat’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Aşkabat, Türkmenistan’ın başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Aşkabat’a seyahat etmek için Aşkabat şehrin de bulunan Saparmurat Türkmenbaşı Uluslararası Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Aşkabat uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Türkmenistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Turkmen Air’den  Aşkabat uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz. 

Türkiye-Aşkabat arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Aşkabat arası uçakla 3 saat 45 dakika sürmektedir. 

Aşkabat Gezilecek Yerler

Türkmen Halı Müzesi:  Halı dokumacılığı, Türkmenistan'ın nesilden nesile aktarılan en eski sanatlarından biridir. Halılar, Türkmen göçebeleri için katlanabilir duvarlar yapmak ve zemin kaplamak için kullanılan, onları soğuktan koruyan önemli bir öğeydi. Sanat o kadar hayati önem taşır ki, en yaygın tasarımlar Devlet bayrağı ve ambleminde yer alır. Türkmen Halı Müzesi, bu karmaşık sanatın o zamandan beri en önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini göstermek için 1994 yılında kuruldu.

Nisa Harabeleri : Aşkabat'ın yaklaşık 18 kilometre batısında, eski Part İmparatorluğu'nun önemli bir şehri olan Nisa'nın kalıntıları yer almaktadır. Site, Eski ve Yeni Nisa'dan oluşur ve ikincisi MÖ 3. yüzyılda geliştirilmiştir. İki site, büyüleyici öğeler yaratmak için yabancı ve geleneksel kültürel unsurları birleştiren eski bir medeniyetin hikayesini anlatıyor. Arkeolojik kanıtlar, kalıntıların din ve devlet işlevleri için kullanıldığına işaret ediyor.

Gypjak Camii: Türkmenbaşı Ruhy Camii olarak da bilinen Gypjak Camii, Türkmenistan'daki ana cami ve aynı zamanda Orta Asya'daki türünün en büyüğüdür. 2002 yılında Türkmenistan'ın ilk cumhurbaşkanı Saparmurat Niyazov tarafından yaptırılmış ve Aşkabat'a yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki memleketi Gypjak'ta inşa edilmiştir.

Alem Kültür ve Eğlence Merkezi: Aşkabat'taki Alem Kültür ve Eğlence Merkezi, dünyanın en büyük kapalı dönme dolabına ev sahipliği yapmaktadır. Resmi olarak 2012'de açılan 95 metre yüksekliğindeki yapı, ikisi yerin altında olmak üzere altı kattan oluşuyor. 

Güzel Sanatlar Müzesi: Aşkabat Güzel Sanatlar Müzesi, 1927 yılında Rus heykeltıraş AA Karelin tarafından kurulmuştur ve en büyük Sovyet-Türkmen sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Eşit derecede etkileyici altın kaplama iki katlı bir binada, büyük bir rotunda yer almaktadır. Müzenin geniş koleksiyonu, yerel ve uluslararası sanatçıların 6.000'den fazla grafik çalışmasını, heykelini ve resmini içeriyor. 

Türkmenistan Ulusal Müzesi: Türkmenistan Ulusal Müzesi yaklaşık 15.000 metrekarelik bir alanı kaplar ve 500.000'den fazla parçaya ev sahipliği yapar. 1990 yılında kurulan, her biri Türkmenistan tarihinin farklı bir yönünü araştıran yedi galeriden oluşuyor. Bu sergilerin en ilginci, binlerce yıl öncesine ait nadir eşyalar ve sanat eserleriyle arkeoloji ve etnografya bölümlerinde bulunur.

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store